Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πρέπει να βάλουν τέλος στη γραφειοκρατία.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ  Oικονομολόγος!

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας πρέπει  θα βάλουν τέλος 
στη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και την φορολογική ασυλία.

Στην Ελλάδα του 2015

Η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αποπληρώσει το δυσθεώρητο χρέος της το οποίο ξεπερνά το 175% του ΑΕΠ της, πρέπει να βοηθηθεί από τους εταίρους της για το καλό όλης της Ευρώπης, όπως είχε γίνει και με τη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Στην Ελλάδα του 2015 η γραφειοκρατία κι η διαφθορά.

Στην Ελλάδα του 2015 η γραφειοκρατία κι η διαφθορά στη δημόσια διοίκηση συνεχίζουν να επικρατούν. Η ανεργία δεν υποχωρεί με τίποτα. Το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι υπό κατάρρευση. Η αγορά δεν έχει ανοίξει κι η επιχειρηματικότητα παραμένει υπό διωγμό. και οι εξαγωγές υποχωρούν.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 25-1-2015

Σαν οικονομολόγος δεν μπορώ να δεχθώ να παρουσιάζει πλεόνασμα το κράτος την ώρα που έχει τεράστιες οφειλές προς τους ιδιώτες που με την σειρά τους οδηγούν σε κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία και την ανέχεια 1.500.000 πολίτες. Δεν μπορώ να δεχθώ σαν ένδειξη βελτίωσης, το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι μην μπορώντας να ζήσουν με τους εξευτελιστικούς μισθούς πείνας που παίρνουν, μεταναστεύουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, που πλήρωσε φυσικά η Ελλάδα, σε άλλα κράτη. Δεν μπορώ να δεχθώ να βλέπω τον κάθε Έλληνα οικογενειάρχη που μέχρι πρότινος με περηφάνια αγκάλιαζε την οικογένειά του να πηδά από την ταράτσα γιατί δεν αντέχει να βλέπει το παιδί του να πεινάει! Δεν μπορώ να δεχθώ την θλίψη και την απόγνωση στα μάτια των ηλικιωμένων που βλέπουν καθημερινά να περικόπτονται οι συντάξεις τους και να εξευτελίζεται η ζωή τους.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Με ρωτάτε καθημερινά γιατί ΔΕΝ είμαι υποψήφιος στις εκλογές του 2015...
Σας καταθέτω λοιπόν με το χέρι στην καρδιά, ότι, η συνείδησή μου βρίσκεται μέσα στις ιδέες και στους ανθρώπους της παράταξης χωρίς ούτε για μια στιγμή να φεύγουν από τον νου μου οι πικραμένοι άνθρωποί μας.
Σαν οικονομολόγος λειτουργώ με αριθμούς και δείκτες. Όσο αληθή όμως και να είναι τα στοιχεία και οι δείκτες, για μένα άκρως σημαντικό είναι πως θα ερμηνευτούν και πως θα αξιολογηθούν. 
Δεν μπορώ να δεχθώ να παρουσιάζει πλεόνασμα το κράτος την ώρα που έχει τεράστιες οφειλές προς τους ιδιώτες που με την σειρά τους οδηγούν σε κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία και την ανέχεια 1.500.000 πολίτες.
Δεν μπορώ να δεχθώ σαν ένδειξη βελτίωσης, το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι μην μπορώντας να ζήσουν με τους εξευτελιστικούς μισθούς πείνας που παίρνουν, μεταναστεύουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, που πλήρωσε φυσικά η Ελλάδα, σε άλλα κράτη.
Δεν μπορώ να δεχθώ να βλέπω τον κάθε Έλληνα οικογενειάρχη που μέχρι πρότινος με περηφάνια αγκάλιαζε την οικογένειά του να πηδά από την ταράτσα γιατί δεν αντέχει να βλέπει το παιδί του να πεινάει!
Δεν μπορώ να δεχθώ την θλίψη και την απόγνωση στα μάτια των ηλικιωμένων που βλέπουν καθημερινά να περικόπτονται οι συντάξεις τους και να εξευτελίζεται η ζωή τους.
Κακά τα ψέματα είναι άλλο κατανοώ το πρόβλημα κι άλλο ζω μέσα σ΄αυτό.


Επειδή με ρωτάτε καθημερινά γιατί δεν είμαι υποψήφιος στις εκλογές
σας δηλώνω ότι !!  Σαν οικονομολόγος λειτουργώ με αριθμούς και δείκτες. Όσο αληθή και να είναι τα στοιχεία και οι δείκτες, για μένα άκρως σημαντικό είναι πως θα ερμηνευτούν και πως θα αξιολογηθούν. Δεν μπορώ να δεχθώ να παρουσιάζει πλεόνασμα το κράτος την ώρα που έχει τεράστιες οφειλές προς τους ιδιώτες που με την σειρά τους οδηγούν σε κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία και την ανέχεια 1.500.000 πολίτες. Δεν μπορώ να δεχθώ σαν ένδειξη βελτίωσης, το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι μην μπορώντας να ζήσουν με τους εξευτελιστικούς μισθούς πείνας που παίρνουν, μεταναστεύουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, που πλήρωσε φυσικά η Ελλάδα, σε άλλα κράτη. Δεν μπορώ να δεχθώ να βλέπω τον κάθε Έλληνα οικογενειάρχη που μέχρι πρότινος με περηφάνια αγκάλιαζε την οικογένειά του να πηδά από την ταράτσα γιατί δεν αντέχει να βλέπει το παιδί του να πεινάει! Δεν μπορώ να δεχθώ την θλίψη και την απόγνωση στα μάτια των ηλικιωμένων που βλέπουν καθημερινά να περικόπτονται οι συντάξεις τους και να εξευτελίζεται η ζωή τους. Κακά τα ψέματα είναι άλλο κατανοώ το πρόβλημα κι άλλο ζω μέσα σ΄αυτό.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το διακύβευμα των εκλογών είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο 
Ευρωπαϊκό Κράτος. 
Αυτό δε γίνεται από έναν άνθρωπο. 
Χρειάζεται γνώση, και πολύ δουλειά. 
Όλοι μαζί θα παλέψουμε για να πάει μπροστά η Ελλάδα μας.
Επειδή με ρωτάτε καθημερινά αν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές, 
σας δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. 
Οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί. 
Το ενδιαφέρον όλων σας είναι πολύ μεγάλο και σας ευχαριστώ. 
Όλοι μαζί θα παλέψουμε για να πάει μπροστά η Ελλάδα μας.