Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Με ρωτάτε καθημερινά γιατί ΔΕΝ είμαι υποψήφιος στις εκλογές του 2015...
Σας καταθέτω λοιπόν με το χέρι στην καρδιά, ότι, η συνείδησή μου βρίσκεται μέσα στις ιδέες και στους ανθρώπους της παράταξης χωρίς ούτε για μια στιγμή να φεύγουν από τον νου μου οι πικραμένοι άνθρωποί μας.
Σαν οικονομολόγος λειτουργώ με αριθμούς και δείκτες. Όσο αληθή όμως και να είναι τα στοιχεία και οι δείκτες, για μένα άκρως σημαντικό είναι πως θα ερμηνευτούν και πως θα αξιολογηθούν. 
Δεν μπορώ να δεχθώ να παρουσιάζει πλεόνασμα το κράτος την ώρα που έχει τεράστιες οφειλές προς τους ιδιώτες που με την σειρά τους οδηγούν σε κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία και την ανέχεια 1.500.000 πολίτες.
Δεν μπορώ να δεχθώ σαν ένδειξη βελτίωσης, το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι μην μπορώντας να ζήσουν με τους εξευτελιστικούς μισθούς πείνας που παίρνουν, μεταναστεύουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, που πλήρωσε φυσικά η Ελλάδα, σε άλλα κράτη.
Δεν μπορώ να δεχθώ να βλέπω τον κάθε Έλληνα οικογενειάρχη που μέχρι πρότινος με περηφάνια αγκάλιαζε την οικογένειά του να πηδά από την ταράτσα γιατί δεν αντέχει να βλέπει το παιδί του να πεινάει!
Δεν μπορώ να δεχθώ την θλίψη και την απόγνωση στα μάτια των ηλικιωμένων που βλέπουν καθημερινά να περικόπτονται οι συντάξεις τους και να εξευτελίζεται η ζωή τους.
Κακά τα ψέματα είναι άλλο κατανοώ το πρόβλημα κι άλλο ζω μέσα σ΄αυτό.